DEPS виступила підрядником ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" в конкурсі «Євробачення-2017»

03 липня 2017

З 27 квітня по 13 травня в м. Києві в Міжнародному Виставковому Центрі відбувся пісенний конкурс «Євробачення-2017» - міжнародний конкурс естрадної пісні серед країн-членів Європейського мовного союзу (EBU).

DEPS виступила підрядником ПАТ

Компанія DEPS виступила підрядником ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" в побудові комплексної системи інтерактивного телебачення для проведення конкурсу «Євробачення-2017».

Інженерами DEPS був виконаний монтаж і цілодобове обслуговування системи прийому, контролю і управління телевізорами з використанням IP-технологій в прес-центрі, конференц-залі, зоні делегацій і фан-зоні Євробачення-2017 (60 телевізорів + 6 проекторів).

Перед інженерами DEPS були поставлені наступні завдання:

• Забезпечити прийом SDI сигналу з основної сцени і залу для прес-конференцій, його перетворення в IP.

забезпечити пряму трансляцію подій з основної сцени і з залу прес-конференцій міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017» на ТВ екранах і проекторах, встановлених в публічних зонах для преси, фанів і учасників.
    - забезпечити дистанційне керування екранами, перемикання між джерелами трансляції, заміну трансляції на статичну заставку при відсутності основного сигналу.

Завдяки широкому партнерству компанії DEPS з провідними світовими виробниками обладнання і ПЗ в цифровій телевізійній індустрії дозволило розробити і впровадити універсальну, надійну, продуктивну і економічну систему інтерактивного телебачення, яка повністю відповідала вимогам замовника.

Елементи рішення:

• Для побудови транспортної IP-мережі була спроектована і змонтована СКС загальною протяжністю понад 6 км з використанням крученої пари і волоконно-оптичного кабелю FinMark.
    - в якості активного обладнання використовувалися керовані комутатори FoxGate S6324-S2 (4 комутатора + 1 резервний).
    - прийом і кодування вхідного сигналу виконувалося за допомогою двох енкодерів PBI DMM-1520EC. На вході - HD-SDI, на виході UDP Multicast.
    - в якості прийомних пристроїв використовувалися IP STB MAG-254 в кількості 66 штук. (60 ТВ і 6 проекторів).
    - для віддаленого управління приставками MAG-254 була розроблена сучасна Web-based система управління, яка забезпечувала віддалене управління і моніторинг стану всіх пристроїв, віддалене перемикання каналів (MainStage, Conference, Static Picture).

Побудована система успішно відпрацювала в режимі 24/7 і забезпечила безперервну трансляцію всіх подій конкурсу, починаючи з репетицій (з 27 квітня по 8 травня) і закінчуючи фінальними концертами (9 - 13 травня).

«Складно переоцінити важливість побудови надійної телевізійної мережі на такій масштабній події як Євробачення.»

«Проект був складним і цікавим. - Каже Антон Куліш, керівник проекту, DEPS. - Досвід і знання інженерів DEPS, а також мультибрендовість компанії дозволили створити і реалізувати ефективний масштабний проект, який максимально задовольнив всі вимоги організаторів. Наша команда гідно виконала поставлені завдання і надала якісну послугу для відвідувачів конкурсу міжнародного рівня, отримавши для себе безцінний досвід. »

Про Євробачення-2017

Пісенний конкурс «Євробачення-2017» - 62-й конкурс пісні «Євробачення», який проходив в Києві (Україна). Країна стала переможницею попереднього конкурсу «Євробачення 2016», що пройшов у Стокгольмі (Швеція), з піснею Джамали «1944», яка набрала 534 бали. Фінал конкурсу відбувся 13 травня 2017 року. Україна брала конкурс вдруге - в перший раз це було в 2005 році.

1 SELECT i.id iid, i.name, i.elements img, i.`publish_up` AS modified, c.id cid FROM `vjprf_zoo_item` i LEFT JOIN `vjprf_zoo_tag`t ON t.`item_id` = i.`id` LEFT JOIN `vjprf_zoo_category_item` ci ON ci.`item_id` = i.`id` LEFT JOIN `vjprf_zoo_category`c ON ci.`category_id`=c.`id` WHERE t.`name` IN ('захід') AND i.`id`<>64887 AND c.id >0 AND i.`type`='article' AND c.`parent` = 7169 GROUP BY i.`id` ORDER BY `publish_up` DESC LIMIT 0,3