Проведено навчання з ВОЛЗ

04 липня 2017

В період з 21 по 23 червня 2017 року в Центрі Технічного навчання компанії DEPS були проведені заняття на тему “Волоконно-оптичні лінії зв’язку (ВОЛЗ)” для фахівців Відокремленого підрозділу “Південна електроенергетична система” державного підприємства “Національна енергетична компанія “Укренерго”.

Проведено навчання з ВОЛЗ

У відповідності до програми навчання були проведені теоретичні заняття з основ волоконної оптики, порядку проектування та побудови волоконно-оптичних ліній зв’язку, з активних та пасивних компонентів лінійного тракту ВОЛЗ, з порядку розрахунку та побудови оптичних мереж доступу, з урахуванням їхніх особливостей; з принципів роботи активного обладнання в мережах Ethernet та PON. Крім того, були розглянуті питання щодо застосування інструментів для оброблення оптичних кабелів, вимірювальні прилади, їх характеристики та методи проведення вимірювань.

На практичних заняттях слухачі отримали та закріпили свої навички в оброблюванні кабелів різноманітних конструкцій, зрощуванні оптичних волокон на зварювальному апараті View-3 (Inno Instrument Inc.), монтажі популярних оптичних муфт FOSC PM та FOSC TA-400. Окрім зазначеного, було зібрано макет мережі GEPON з застосуванням активного обладнання BDCOM. Слухачі мали змогу самостійно налаштувати та сконфігурувати концентратор (OLT) P3310C  та абонентські термінали (ONU) P1504C2, P1501C2, P1004C2, P1004R. На макеті мережі доступу були розгорнуті комутатори доступу Ethernet торгової марки FoxGate: S6224-S2, S6324-S2C2, S6208-S1 та торгової марки Raisecom: ISCOM2128EA-MA, ISCOM2110G. Налаштування та конфігурування зазначених комутаторів доступу слухачі відпрацьовували самостійно під керівництвом досвідченого тренера.

На макеті оптичної лінії (15 км) всі слухачі змогли попрактикуватися в тестуванні оптичними каліброваними випромінювачами MT3107, вимірювачами потужності MT1117, рефлектометрами Multitest MO2035, візуальними локаторами ушкоджень MT3217. За результатами навчання слухачі отримали сертифікати.

Записатися на курси прямо зараз:

Заповніть форму:

1. Ваше ім'я*
  2. E-mail*
  3. Телефон*
  4. Телефон
  5. Ваше запитання
  6. Невірне введення

На сьогоднішній день тренерський склад DEPS на регулярній основі проводить навчання по більш ніж 100 напрямках в області телекомунікаційних та інформаційних систем.

3 SELECT i.id iid, i.name, i.elements img, i.`publish_up` AS modified, c.id cid FROM `vjprf_zoo_item` i LEFT JOIN `vjprf_zoo_tag`t ON t.`item_id` = i.`id` LEFT JOIN `vjprf_zoo_category_item` ci ON ci.`item_id` = i.`id` LEFT JOIN `vjprf_zoo_category`c ON ci.`category_id`=c.`id` WHERE t.`name` IN ('навчання') AND i.`id`<>64895 AND c.id >0 AND i.`type`='article' AND c.`parent` = 7169 GROUP BY i.`id` ORDER BY `publish_up` DESC LIMIT 0,3